Μελέτη Β’ αναδασμού αγροκτήματος Βασιλικών

Φωτογραφία πόλης τη νύχτα
Θέρμη: Νέος βιολογικός καθαρισμός σε 9 οικισμούς
24/07/2014
Λογότυπο εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση
Εθνικό Κτηματολόγιο σε τέσσερις πρωτεύουσες περιφερειακών ενοτήτων της Β. Ελλάδας
16/10/2015
Εικόνα από αναδασμό. Αεροφωτογραφία

Ολοκληρώθηκε από τη σύμπραξη των εταιρειών “ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕ-ΑΚΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ’ το 1ο Στάδιο της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ Β’ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΚΑΙ Μ.Π.Ε. ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ», με αντικείμενο τις εργασίες Τριγωνισμού, Αποτύπωσης και Κτηματογράφησης (άρθρο 9 Ν.674/77), για τη σύνταξη των κτηματολογικών διαγραμμάτων και των αρχικών κτηματολογικών πινάκων.

Η μελέτη του θέματος βρίσκεται στο 2ο Στάδιο, με αντικείμενο την Εκκαθάριση δικαιωμάτων (άρθρο 10 Ν.674/77) και την Ποιοτική κατάταξη των αγροτεμαχίων (άρθρο 11 Ν.674/77). Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκτίμηση κατηγοριών εδάφους των υφιστάμενων τεμαχίων από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με συμμετοχή του μελετητή, για τη σύνταξη πίνακα κλίμακας κατηγοριών εδάφους και διαγραμμάτων εκτίμησης. Παράλληλα ολοκληρώνεται η σύνταξη των κτηματολογικών στοιχείων του πίνακα ιδιοκτητών και η σύνταξη των διαγραμμάτων. Με το πέρας των παραπάνω εργασιών και συγκεκριμένα στις 25-08-2015 θα γίνει:

  1. Ανάρτηση Πίνακα και διαγραμμάτων εκτίμησης για 10 ημέρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι κτηματίες μπορούν να υποβάλλουν ένσταση μόνο σχετικά με την τελευταία εκτίμηση και ποιοτική κατάταξη των τεμαχίων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
  2. Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων του πίνακα ιδιοκτητών και των διαγραμμάτων για 30 ημέρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι κτηματίες μπορούν να υποβάλλουν ένσταση που αφορά στα δικαιώματά τους επί των αναδιανεμόμενων αγροτεμαχίων, στη θέση και το εμβαδό αυτών και σε οποιαδήποτε εγγραφή αναφερόμενη στην ιδιοκτησία αυτών.